U, de petitionaris
Vvh logo rgb ext

Erken haptotherapie als medisch contactberoep

4.428 ondertekeningen

Teken de petitie als ook jij vindt dat haptotherapie erkend moet worden als medisch contactberoep! Wij verzoeken Hugo de Jonge, haptotherapie toe te voegen aan de lijst van medische contactberoepen. Hierdoor kunnen wij onze cliënten blijven behandelen in ten tijde deze lockdown.

Petitie

Wij

De haptotherapeuten, cliënten en andere betrokkenen.

 

constateren

  • Dat haptotherapie niet op de lijst van uitgezonderde contactberoepen voorkomt tijdens de huidige lockdown tot 19 januari 2021.
  • Doordat haptotherapeuten niet op de lijst van uitgezonderde contactberoepen voorkomen wordt deze zorg direct ontnomen aan onze cliënten, die hier mogelijk schadelijke gevolgen door ondervinden.

 

en verzoeken

  • Dat haptotherapie als medisch contactberoep erkend wordt door het ministerie van VWS en opgenomen wordt in de lijst medische contactberoepen.
  • Zodat we nu en in de toekomst cliënten in bijzondere tijden kunnen blijven bijstaan met inachtneming van de kwaliteitseisen en coronaregels.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
09-02-2021 
Petitionaris:
Marco Buijs 
Organisatie:
Vereniging van Haptotherapeuten 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden petities op 9 februari

Op 9 februari wordt deze petitie samen met drie andere petities tijdens een digitale meeting aan de Vaste commissie van VWS aangeboden. Het gaat dan om de volgende 4 petities met samen bijna 70000 ondertekeningen:

  • Erken haptotherapie als medisch contactberoep
  • Houd alternatieve zorg open tijdens lockdown
  • Osteopaten willen klachten van hun patienten weer kunnen behandelen
  • Erken acupunctuur als medisch contactberoep

Tot 20:00 uur vanavond kan deze petitie nog ondertekend worden waarna deze gesloten wordt om voor te bereiden tot een document wat kan worden aangeboden op 9 februari.

05-02-2021